Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az egyéni fejlesztésről tartottak továbbképzést a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda óvodapeda

A gyerekek egyéni fejlesztésére és az óvodapedagógusok tervező munkájára fektették a hangsúlyt ma a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda Óvodai Intézményegységének nevelőtestületi képzésén. A helyi óvónőket a HUNNIAREG országos hírű pedagógiai intézet trénerei készítették fel.

A Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda Óvodai Intézményegysége 2007-ben vezette be integrációs programját. Ettől kezdve minden nevelési évben elindulhatnak esélyegyenlőséget támogató integrációs pályázaton, amelybe betervezhető nevelőtestületi képzés, valamint a gyermekek esélyegyenlőségét támogató óvodai fejlesztőprogramok megalkotása, megvalósítása.

– A mai napon az intézmény óvónői a gyermekek egyéni fejlődését nyomon követő dokumentáció megalkotásában és továbbvitelében, esetleges megújításában kaptak segítséget a szakemberektől, akik a HUNNIAREG Pedagógiai Szolgáltató Intézettől érkeztek – mondta Molnárné Dobsa Magdolna óvodai intézményegység-vezető.

A pedagógiai intézet interaktív, kreatív szakemberekből álló intézmény. Továbbképzésekben és pályázatírásokban nyújtanak segítséget. Most a gyerekek egyéni fejlesztésére és a pedagógusok tervező munkájára fektették a hangsúlyt, hogy a gyerekek érdekében minél jobb szakmai munkával segítsék a személyiségfejlesztést.

– Nagyon alaposan dolgoznak itt az óvónők. Sok új dolgot alkottak már közösen a tanítókkal együtt a gyerekek érdekében. Úgy látom a tervezés és az egyéni fejlesztés jó alapokon nyugszik ebben a közösségben – mondta Wassné Dömötör Rozália, a HUNNIAREG Pedagógiai Intézet főigazgatója.

A szakember hozzátette, nagyra tartja a hódmezővásárhelyi oktatás rendszerszemléletét, az innováció pártolást. Azért, hogy az óvodai csoportszobákban és az iskolai osztálytermekben magas színvonalú munka folyhasson, ebben a városban sokat tesznek, és ezt országszerte tudják.

Megszakítás