Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az egyetem gyakorló óvodája lett a Nádor utcai

A Szegedi Tudományegyetem gyakorló óvodája lett a hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Nádor Utcai Tagintézménye kiváló szakmai hátterének és eszközparkjának köszönhetően. Nyolc, első évfolyamos hallgató kezdte meg gyakorlatát az intézményben.  

 

Nagy elismerésként értékeli Molnárné Dobsa Magdolna, a hódmezővásárhelyi Nádor utcai óvoda vezetője, hogy az intézmény részt vehet a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképző karának óvodapedagógus képzésében, mint gyakorló helyszín.

 

– A főiskola gyakorlatvezető pedagógusa és vezetősége szakmailag alkalmasnak ítélte óvodánkat erre a feladatra. Nagy szeretettel és örömmel fogadjuk a hallgatókat, akik három évig, keddenként jönnek hozzánk – mondta Molnárné Dobsa Magdolna, a tagintézmény vezető.

 

Az összevont intézményben 8 hallgató tölti gyakorlati idejét. Kettőt-kettőt a Klauzál és Tornyai János utcai oviban, négyet pedig a Nádor utcai épületben fogadnak. Az egyetem óvóképző szakcsoportjának gyakorlatvezető tanára, dr. Szeri Istvánné megjegyezte, az óvoda felkészült vezetése és szakemberei kiváló mintát adhatnak a fiatal hallgatóknak, ráadásul korszerű tárgyi eszközök is segítik a magas színvonalú munkát. Az ide jelentkező gyakornokok is hasonlóan vélekednek az intézményről.

– Földeákon lakom, amikor gyakorlati helyet választunk, elsősorban párokat, majd csoportokat alkotunk. A párommal közösen döntöttünk emellett az óvoda mellett, mivel közel van a lakóhelyünkhöz, illetve az, hogy ilyen korszerű és modern az óvoda, hozzájárul munkánk eredményességéhez – mondta Búza Ibolya Virág, elsőéves óvodapedagógus hallgató.

 

A szakmai felkészültség mellett Újvároson a néhány éve kialakított modern környezet is megfelelő adottságokat biztosít a hospitálási gyakorlatok lebonyolításához.

 

– Már többször bizonyította az óvoda vezetősége, a pedagógusok és a szülői munkaközösség, hogy a bizalom a legjobb helyre került. Olyan szakmai munka folyik ebben az intézményben, ami csak dicséretet érdemel. Több pályázatban vettek részt, amiből profitált az óvoda, a gyerekek és a közösség – mondta Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő.

 

A szegedi egyetemmel folyamatos lesz az együttműködés, hosszú éveken át szeretne gyakorlati helyszínt biztosítani a fiatal hallgatók számára a Nádor utcai tagintézmény.

Megszakítás