Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az idei év első felére elkészül a művelődési központ

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új épületében már csak a belső felületképzéseken dolgoznak. A régi épület szerkezetépítési munkálatai lezajlottak, így 2012 első felében a 21. század elvárásainak megfelelő művelődési központtal büszkélkedhet majd Hódmezővásárhely.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ 1 milliárd 121 millió forint összegű TIOP támogatásból és 92 millió forint önkormányzati saját forrásból újul meg. Az eredeti épület egy, a görögkeleti parókia helyén épült 870 négyzetméteres új szárnnyal bővült a kivitelezés folyamán. Itt oktatási célú helyiségeket alakítottak ki, de a mozgáskultúra fejlesztését szolgáló táncterem is helyet kapott. Az új szárny alagsori helyiségeiben hangszigetelt, kiváló akusztikájú zeneoktatási termeket hoztak létre. Az épület csaknem teljesen elkészült. Már csak a belső felületkezelések, a burkolatkialakítás van hátra.

A régi épületben is lezajlottak a bonyolultabb szerkezetépítési munkálatok: a színpadnyílás kialakítása, az épület utólagos aláalapozása, alápincézése, a gépészeti terek megépítése befejeződött.

– Jelenleg a szakipari felületképzési, gépészeti-szerelési munkálatok folynak. Előre gyártják a szakemberek a homlokzat nyílászáró szerkezeteit is, amelyeket a kivitelező hamarosan a helyére illeszt. Az aljzatbeton és a gépészeti alapvezetékek elhelyezését végzik a szakemberek – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési iroda vezetője.

Az átalakításoknak köszönhetően a nézőtér lejtési viszonyait a jobb látási és akusztikai viszonyok érdekében megváltoztatták. Az első emelet korábbi helyiségeit elbontották, itt egy nagyobb fogadóterületet hoztak létre, amely a jövőben kiállítótérként is szolgál majd. A második emeleten multifunkcionális teret alakítottak ki, mozgatható válaszfalakkal, amely így a mindenkori előadásokhoz, csoportfoglalkozásokhoz tud majd alkalmazkodni.

Megszakítás