Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az óvoda felújítására fordítják a kusati bál bevételét

A székkutasi óvoda és iskola fejlesztése érdekében a hagyományoknak megfelelően jótékonysági bált rendeztek hétvégén. Az idei táncos mulatságon befolyt összeget kültéri játékok beszerzésére fordítják.

A székkutasi oktatási intézmény 2011-ben csatlakozott a Hódmezővásárhelyi Kistérség Klauzál Gábor Általános Iskolához. A hatékonyabb működés jegyében összehangolták a két iskola oktatási programját, amely azóta is sikeresen működik. Az oktatás folyamatos fejlesztése érdekében, a hagyományoknak megfelelően szombaton jótékonysági bált rendeztek, amelynek bevételét ezúttal elsősorban az óvoda fejlesztésére szánták.

– A gyerekek életét a mi kis intézményünkben szeretnénk szebbé tenni. Polgármester úrral arra az elhatározásra jutottunk, hogy jótékonysági bált szervezünk, amelynek már hagyománya van. A befolyt összeget fejlesztő játékokra és udvari játékokra szeretnénk költeni. Mivel 2012-ben zöldóvoda címet nyert az intézmény, ezért azt szeretnénk, hogy csak természetes anyagból készült játékokat állítsunk fel az udvaron – mondta Kecskeméti Károlyné, a Líbor Ilona Óvoda vezetője.

Az intézmény az egészséges életmódra és a környezetvédelemre irányuló programokat indítana a közeljövőben, amely során a gyerekek többek között fákat ültetnek, veteményest gondoznak. Az óvoda működése szempontjából pozitívum, hogy a jelenlegi 53 gyermek mellé jövőre további óvodások érkeznek, mivel egyre több baba születik a településen. Ez részben az önkormányzat fiatal családoknak szóló támogatásának és az elhelyezkedési lehetőségek javulásának köszönhető.

Megszakítás