Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az óvodákban is figyelnek a vírus megelőzésére

ovoda

Dr. Kis Andrea alpolgármester asszony kérésére azt a tájékoztatást kaptuk az óvodavezetőktől, hogy folyamatosan a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Azt az ígéretet kapták, hogy amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítik mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják majd a szülőket.
Ezen kívül a tegnapi veszélyhelyzet kihirdetése előtt óvodáinkban már elrendelték a fokozott fertőtlenítést, mind a takarítás, mind a mosogatás, mosás során.
Folyamatosan, soron kívül fertőtlenítik az edényeket, játékeszközöket, mosdókat.

Óvodapedagógusaik még gyakrabban és alaposabban végeznek kézmosást a gyermekekkel. Tanítják, gyakoroltatják, ellenőrzik a hatékony kézmosás szabályos technikáját. Az óvodákban ez az életkorból adódóan egyébként is mindig felnőtt jelenlétében, felügyeletében történik.

A szokásos tisztítószer rendeléseken felül további fertőtlenítő szereket, kézmosószert, papírtörölközőt rendeltek a fennálló készletek mellé, annak folyamatos biztosítása, pótlása érdekében.

Nem szerveznek nyilvános közösségi rendezvényeket, a meghirdetetteket lemondták. Nem mennek színházba sem a gyerekek.
Külföldről hazatérő gyermekek szüleit megkérik, hogy ne látogassák az intézményt, keressék telefonon háziorvosukat és az ő utasításai szerint járjanak el.
A szülőket tájékoztatják az Oktatási Hivatal értesítéseiről, kérik őket, hogy az abban leírt protokoll szerint járjanak el. Minden óvodában, minden csoportszobánál kifüggesztik ezeket, honlapjaikra feltöltik, óvodák, csoportok facebook csoportjaiban megosztják.


(a fotó illusztráció, forrás: Pixabay.com)
 
 
Megszakítás