Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az új év első hódmezővásárhelyi babája

Seres Ágnes január 1- én reggel háromnegyed nyolckor született meg az Erzsébet Kórházban, így ő lett Hódmezővásárhely első babája. A csecsemőt és édesanyját ma délelőtt az alpolgármesterek ajándékcsomaggal és 50 ezer forinttal köszöntötték.

Seres Ágnes 52 centiméterrel és 3620 grammal született az új év első napján. Kezdetben úgy tűnt, hogy az édesanyának sikerül természetes úton világra hoznia a csecsemőt, de a babának hirtelen leesett a szívhangja és végül császármetszést kellett alkalmazni. Mára már mindketten jól vannak.

-December 26-ra vártuk, hogy megszülessen második kislányunk, Ágnes. A jóslófájások mégis csak szilveszter előtti éjszaka jelentkeztek először, majd december 31-én kerültünk kórházba – mondja az édesanya. – Ekkor már nagyon reméltem, hogy mihamarabb világra jön a baba. Végül január elsején 6 órakor kezdődött el a szülés és háromnegyed nyolcra született meg Ágnes.

Az új esztendő első hódmezővásárhelyi babáját a hagyományok szerint az önkormányzat is köszönti. Almási István és dr. Kószó Péter alpolgármesterek a kórházban látogatták meg a csecsemőt és édesanyját.

-A város ebből az örvendetes alkalomból ajándékcsomaggal lepte meg az édesanyát, és mivel tudva lévő, hogy egy csöppség komoly kiadásokkal jár, ezért 50 ezer forintot is hoztunk magunkkal, így kívánva az édesanyának és a babának is jó egészséget – mondta Almási István alpolgármester.

Seres Ágnesnek a többi vásárhelyi csecsemőhöz hasonlóan a város által adományozott babakötvény is jár majd a jövőben.

Megszakítás