Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az ünnepet jelzi majd a nemzeti zászló Susánban is

Folyamatosan zajlik Hódmezővásárhelyen a nemzeti zászlók kiosztása, amelyeket az önkormányzat térítésmentesen biztosít a helyiek számára. A lobogókat a települési képviselők személyesen viszik el az igénylőknek.

Dr. Kovács László önkormányzati képviselő indítványa kapcsán a májusi közgyűlés elfogadta azt a javaslatot, miszerint a nemzeti ünnepeken ne csak a közintézményeket és a társasházakat, hanem a magáningatlanokat is fellobogózhassák az ott élők. Dr. Havasi Katalinnak képviselőként és magánemberként egyaránt az a véleménye, hogy a nemzeti ünnepeinkhez tartozó jelkép, a magyar zászló minél több ingatlan éke legyen a jövőben.

– Szép szimbólum, mert kifejezi az összetartozásunkat, és a gyermekeinket is erre neveli. Szerencsére eddig is többen kitettük a lobogót. Sokan vannak, akik szívük mélyén eddig is kitették volna, de tartottak mások véleményétől. Nagyon örülök neki, hogy szinte minden utcában van, aki úgy gondolta, hogy velünk együtt fellobogózza nemzeti ünnepeinken az ingatlanát. Remélem, olyan hagyománnyá válik, amit egyre többen fognak követni – mondta dr. Havasi Katalin települési képviselő.

A képviselő körzetében eddig mintegy nyolcvan igény érkezett. A susániak mind a négy méretből kértek zászlót, a legnagyobb sikere a 40×80 centiméteres lobogónak van.  Fátyol Lajosné is ebből a méretből kért egyet.

– Örülni fogunk annak, hogy szép lesz a házunk. Másabb lesz, hiszen mutatni fogja majd, hogy ünnep van. Az elsők közt jelentkeztem zászlóért, hogy biztosan jusson – mondta Fátyol Lajosné.

Dr. Havasi Katalintól elmondta: mindenképp arra törekszik, hogy még augusztus huszadika előtt eljusson valamennyi zászló az igénylőkhöz, így azok már idén is loboghatnak Szent István ünnepén.

Megszakítás