Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bálint Gabriella: A Táltos iskola becsapta a gyerekeket és a szülőket is

A Táltos iskola becsapta a gyerekeket és a szülőket is, és ellopta az állam pénzét – jelentette ki Bálint Gabriella hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő. Hozzátette: az intézményvezetés hónapok óta bizonytalanságban és félelemben tartja a családokat, pedig régóta tudták, hogy veszélyben az iskola működése.

 

Nem kapott pénzbeli, normatív támogatást a működéséhez 2016 óta a Táltos iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye, és már 2017 júniusában megkezdték a pedagógusok elbocsátását – mondta Bálint Gabriella önkormányzati képviselő. A fenntartó először július 25-én szüneteltetést kérelmezett, mivel ez törvényileg nem lehetséges, július 31-én kérte az iskola megszüntetését. Ami a legfelháborítóbb, hogy minderről sem a családokat, sem az önkormányzatot nem tájékoztatták – tette hozzá. Több szülő személyesen kereste meg az önkormányzati képviselőt azzal, hogy nem értik, egy iskola sorsa hogyan fordulhatott meg ilyen rövid idő alatt.

 

– Az intézményvezetés bizonytalanságban és félelemben tartja a szülőket, pedig régóta tudták, hogy veszélyben az iskola működése, mégsem tettek semmit.  Bizony Mártonné Ritter Mária folyamatosan hazudozik. Az igazgatónő és az iskola fenntartója becsapta és cserbenhagyta a családokat és Hódmezővásárhely önkormányzatát is, valamint ellopták az állam pénzét – jelentette ki Bálint Gabriella.

 

 A Táltos iskola bezárásával kapcsolatban a felelőst a fenntartónál kell keresni. A fenntartó csapta be és játszotta ki a szülőket, nehéz helyzetbe hozva őket. A legkevesebb lenne, hogy mind az igazgatónő, mind az iskola fenntartója nyilvánosan bocsánaton kérne az érintettektől – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

 

Megszakítás