Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Báloztak a Németh László végzősei

Piros, fekete és fehér szín varázsolt különleges hangulatot szombat este a Fekete Sas nagytermébe, ahol tizenkettedik alkalommal zajlott a Németh László Gimnázium diákbálja. A rendezvényen bécsi keringőt, mambót és tangót táncoltak gimnazisták.

A Németh László Gimnáziumnak az idei bál a tizenkettedik alkalom volt, amikor a végzős diákok nyitótáncot mutatnak be. A hagyományoknak megfelelően, a tanévkezdés után kevéssel, szeptember végén kezdődtek a próbák, ahol ezúttal három osztály, száz fővel gyakorolta a táncokat. Fogarassy Judit táncpedagógus vezetésével idén bécsi keringőt, mambót és tangót mutattak be a diákok.

– Szerintem a fiúk feszültebbek voltak amiatt, hogy a lányok elvárásainak megfeleljenek. Véleményem szerint mindenki jól táncolt. Először el kellett döntenünk, hogy angol vagy bécsi keringőt táncolunk és mi az utóbbi mellett döntöttünk. Ezt mindenki előadta, majd ezt követően a táncosok fele tangót, míg a többiek mambót táncoltak- mondta Dobos Viktor.

– Mi a mambót választottuk, mert az egy kicsit vidámabb és felszabadultabb volt. A komoly bécsi keringő után ezt tartottuk megfelelőnek- tette hozzá Lénárt Petra.

A táncok kiválasztása mellett a koreográfus nagy hangsúlyt fektetett a megjelenésre is, ezért a ruhák színösszeállítása is tükrözte a latin zene hangulatát. A nyitótáncosok között nem csak kezdő, hanem profi táncosok is voltak.

– Én úgy érzem, hogy maximálisan teljesítettek a gyerekek. Versenytáncosoktól kezdve kezdőkön keresztül, mindannyian részesei voltak a ma estének. Közös szintre kellett hozni a koreográfia színvonalát és magát a táncot is- mondta Fogarassy Judit táncpedagógus.

A nyitótánc résztvevői szinte valamennyien tanáraik előtt lettek kisiskolásokból végzős diákok, hiszen többen már az általános iskola első osztályától az intézményben tanulnak. A gimnázium igazgatója elégedett volt a táncosokkal.

– Fontos és talán a legszebb dolog a mi iskolánkban, hogy a gyerekek egy része 7 éves korában lép be az iskola kapuin. Most pedig látjuk őket 18-19 éves korukban táncolni. A diákok, ahogy közelednek az érettségihez, egyre tudatosabbak, egyre érettebbek és felnőttebbek. Nagyon jó velünk a kapcsolatunk- mondta Árva László, igazgató.

A rendezvényen részt vett a bál fővédnöke, Lázár János polgármester is.

Megszakítás