Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Befejeződött a jubileumi Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrizése

Összesen 194 művész 262 alkotását válogatta be a zsűri a jubileumi 60. Vásárhelyi Őszi Tárlatra, a legrégebbi hazai kortárs képzőművészeti seregszemlére – közölte Elek András, a Tornyai-múzeum sajtóreferens.

Az októberben nyíló kiállításon az Alföldi Galériában 154 festményt, 32 grafikát, valamint 76 szobrászati és plasztikai művet láthat majd a nagyközönség.

Az idei évben rekordszámú, 768 alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra, 336 alkotó 470 festményt, 130 grafikát, 159 plasztikai alkotást és kilenc egyéb művet adott be. A tizenkét tagú döntéshozó testület tagjai hétfőn egyenként szavaztak minden alkotásról, majd a zsűrizés második napján ismét elővették és áttekintették a beválogatott anyagot, illetve döntöttek a „nem elsőkörös továbbjutó” alkotásokról.

A Nagy Imre művészettörténész vezette zsűri határozott a díjakról és munkajutalmakról, illetve arról, hogy ki veheti át a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet. A döntést azonban csak a kiállítás megnyitóján hozzák nyilvánosságra. A közel húsz elismerés között átadják a fiatal festők nívódíját, valamint egy a fiatal művészeket támogató ösztöndíjat is.

(MTI)

Megszakítás