Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Befejeződött a tótkomlósi út kivezető szakaszának felújítása Hódmezővásárhelyen

Befejeződött a 4421-es jelű, tótkomlósi út közel 5 kilométeres szakaszának felújítása Hódmezővásárhelyen, a 444 millió forintból megvalósult beruházást csütörtökön adták át.

Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, a cég az Új Széchenyi Terv regionális operatív programjainak keretében 1315 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújítását végzi el 2013 végéig. A fejlesztés összköltsége közel 110 milliárd forint, csak a dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintot költenek útrekonstrukcióra.

A szakember hangsúlyozta, az útfelújításoknak köszönhetően jelentősen csökkennek a karbantartási költségek, és javul a közlekedésbiztonság.

Székely Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád megyei igazgatója elmondta, a 4421-es jelű, tótkomlósi út hódmezővásárhelyi 4,9 kilométeres kivezető szakaszának felújítását a DME konzorcium végezte el. A kivitelező egy rétegben megerősítette a burkolatot, s részben az útalapot is kicserélte. Kijavították a vízelvezető rendszereket, a szükséges helyeken szalagkorlát, kiemelt szegély épült.

Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester hangsúlyozta, az 1990-es évek elején az alföldi város útjainak csupán negyede volt pormentesítve, ez az arány ma 98 százalék. Az önkormányzat csak az elmúlt két esztendőben 1,8 milliárd forintot fordított utak felújítására.

(MTI)

Megszakítás