Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Belvízvédelmi készültség van a megyében

A hét első felében sok csapadék hullott a térségben, így jelentősen nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Székkutas közigazgatási területén II. fokú belvízvédelmi készültség lépett életbe.

A hét első felében jelentős mennyiségű csapadék hullott a térségben, területi átlaga meghaladta a 20mm-t.

Az Alsó-Tiszán a körösi árhullám érkezése miatt az áradás üteme felgyorsult, Mindszenten a vízszint elérte az I. fokú szintet, azaz a 650 cm-t. A Tisza jelenlegi árhulláma viszonylag gyenge, így magasabb készültségi szint elérése a következő periódusban nem valószínű. Szerda déltől I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza mértékadó mindszenti vízmércéjére a Csongrád-Szentes-Csanytelek-Mindszent-Mártély-Baks-Dóc-Sándorfalva településeket érintő folyószakaszon.

A megyében jelenleg 25.800 hektárt borít belvíz. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területének összes belvízvédelmi szakaszán belvízvédelmi készültség van érvényben. A vízgazdálkodási társulatoknál másodfokú készültség mellett folyik a védekezési munka. Az önkormányzatok közül Székkutason kezdetben elsőfokú készültség volt, melyet Szél István polgármester másodfokúra módosított.

Megszakítás