Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bemutatták a Vásárhelyi Látóhatár legújabb számát a könyv ünnepén

Bányai Béla, Holler László, Steiner Béla, Kárász József- néhány név azok közül akiknek publikációja olvasható a Vásárhelyi Látóhatár című helyismereti-irodalmi-művészeti folyóirat idei második lapszámában. A kiadványban a témaválasztások is különlegesek, hiszen többek között a festészet, az Emlékpont, de a régi Vásárhely nyári mulatságait is az olvasó elé tárják a cikkek írói. A kulturális folyóirat bemutatóját a Németh László Városi Könyvtárban tartották.

„A világ változik és minden év júniusában a könyvet ünnepeljük…” írta a Vásárhelyi Látóhatár idei második lapszámában Soós Csilla, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója, annak apropóján, hogy Vásárhely kulturális folyóiratának bemutatója egyben a 83. Könyvhét zárórendezvénye is volt.

Aki kézbe veszi a lapot, az olvashat irodalomról, társadalomról, népművészetről, ipar- és helytörténetről, de nyomon követheti többek között a vásárhelyi művészet fejlődését is.

– Ehhez kapcsolnám Holler László művész Ars Poetikáját, amikor egy festő a hitvallását próbálja megfogalmazni. Számomra ez egy mély gondolatokkal teli publikáció, amely Holler László kézírásán keresztül jut el az olvasóhoz – mondta Benák Katalin, a lap főszerkesztője.

Az olvasók részletes tanulmányt olvashatnak az Emlékpontról, Szakál László citerakészítő népi iparművészről, Steiner Béla zenetanár tollából kiderül a zene mindennapi életünkre gyakorolt hatása, de a Hódiköt története is felelevenedik. A Németh László Gimnázium tanulóiról a csoportot kísérő tanár ír a lapban a Comenius Projekt kapcsán. A diákok két évig tartó „tanulás programját” Huzián Péter foglalta össze.

– Ez a cikk mindenképpen egy érdekes színfoltja lapunknak, mert az tükröződik az írásban, hogy mi iránt érdeklődnek igazán a fiatalok – tette hozzá a főszerkesztő.

A Vásárhelyi Látóhatár idei második lapszámának galériáját ezúttal Holler László, Csete György, Dulánszky Jenő, Csete Ildikó és Nagy István alkotási színesítik.

Megszakítás