Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Beruházásokról és a közlekedésről esett szó

Tarján városrész buszközlekedéséről és a közlekedési rendszer problémákról esett szó a tarjáni lakossági fórumon. Hegedűs Zoltán települési képviselő a jövőben várható fejlesztésekről is beszámolt hallgatóságának.

Hegedűs Zoltán települési képviselő fórumon számolt be hallgatóságának az utóbbi időszak a városrészt érintő beruházásairól. A közelmúlt legjelentősebb fejlesztése a Királyszék és Kodály Zoltán utcákat összekötő útszakasz kiépítése volt.

– Itt még mindig vannak problémák, gondok, amiket meg akarunk oldani, hiszen a gyeptelepítés és parkosítás csak részben történt meg, viszont vannak előrelépések, mivel a Korona utca megnyílt a gépjárműforgalom előtt is. A lakosság részéről több kívánság érkezik felénk ez ügyben, közlekedési irány megváltoztatására, kétirányúsítására. Ezek a közlekedési problémák jelentős helyet foglalnak el a fórumokon – mondta Hegedűs Zoltán települési képviselő.    

A képviselő felhívta a figyelmet, hogy a városvezetés a Kodály Zoltán utcán kerékpárút kialakítását tervezi, csakúgy mint a Holló utcán. Utóbbi elérne egészen a Szántó Kovács János utcáig. A lakosok észrevételei között szerepelt, hogy a Tarjánban is közlekedő 9-es számú helyi járat eltörlése esetén sok idős ember számára megszűnik az egyetlen lehetőség arra, hogy eljusson a városközpontba. Hegedűs Zoltán kifejtette: a helyi buszközlekedés éves szinten százmillió forintos veszteséget termel, vagyis változtatni kell a jelenlegi rendszeren. Még nem dőlt el pontosan, hogyan alakul az új menetrend, de erről majd időben értesítik a lakosságot, és ha szükséges, akkor racionális érvek esetén utólag is változtatható lesz.

Az érdeklődők közül többen figyelmeztettek a Lázár és Madách utcák sarkán lévő kerékpárutat övező beton virágládák veszélyeire. A települési képviselő a közlekedésért felelős testület számára indítványozni fogja a sárga elválasztó vonal felfestését. A fórumon több utca egyirányúsítása és sebességkorlátozása is felmerült.

Megszakítás