Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

BESSENYEI FERENC MŰVÉSZETI DÍJ

Bessenyei

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. 

 

A kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely Díszpolgáráról elnevezett díj évente egy alkalommal, az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers, és prózamondás kategóriákban, legfeljebb két pályázó (1 személy és 1 csoport) részére adományozható az ország és a magyar nemzet művészeti életében nyújtott példamutató tevékenység elismerésére, amely méltóan képviseli Bessenyei Ferenc szellemiségét.

A díj adományozására 2019. november 1-jéig lehet javaslatot tenni írásban az alábbi postai címre elküldve Dr. Varga Ildikó jegyző részére: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1., vagy elektronikusan a jegyzo@hodmezovasarhely.hu címre. Az elismerést – a város pecsétjével ellátott oklevelet és a Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakettet – hagyományosan a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva adják át.

A javaslatnak az indokláson kívül mindkét beküldési módon tartalmaznia kell a díjra felterjesztett személy vagy csoport postai értesítési címét, e-mail címét és telefonszámát, valamint a felterjesztő nevét, postai értesítési címét, e-mail címét, telefonszámát, továbbá saját kezű aláírását (elektronikus esetben szkennelve). További információ a 62/530-183-as telefonszámon kérhető.

https://kozigazgatas.hodmezovasarhely.hu/wp-content/uploads/rendeletek/2017/49_2017.pdf

Megszakítás