Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bessenyei Ferenc Művészeti Díj – FELHÍVÁS JAVASLATTÉTELRE

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A kétszeres Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művészről, Hódmezővásárhely Díszpolgáráról elnevezett díj évente egy alkalommal, az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers, és prózamondás kategóriákban, legfeljebb két pályázó (1 személy és 1 csoport) részére adományozható az ország és a magyar nemzet művészeti életében nyújtott példamutató tevékenység elismerésére, amely méltóan képviseli Bessenyei Ferenc szellemiségét.

 

 

A díj adományozására 2017. november 1-jéig lehet javaslatot tenni írásban az alábbi postai címre elküldve Dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző részére: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1., vagy elektronikusan a jegyzo@hodmezovasarhely.hu címre.

 

A javaslatnak az indokláson kívül mindkét beküldési módon tartalmaznia kell a díjra felterjesztett személy vagy csoport postai értesítési címét, e-mail címét és telefonszámát, valamint a felterjesztő nevét, postai értesítési címét, e-mail címét, telefonszámát, továbbá saját kezű aláírását (elektronikus esetben szkennelve). További információ a 62/530-183-as telefonszámon kérhető.

 

Korábbi díjazottak:

2009.- Kónya Krisztina énekművész

2010.- Hegedűs Endre zongoraművész Kankalin Néptáncegyüttes

2011.- Zoltán Péter klarinétművész – tanár Városi Fúvószenekar

2012.- Bitskey Tibor színművész Fandante Kamarakórus

2013.- Jordán Tamás színművész Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar

2014.- Széles Anna színművésznő és Steiner Béla zeneszerző, karnagy, zenepedagógus

2015.- Mihályi Győző színművész és Fogarassy Judit táncművész

2016.- Kovács István színművész és Vágó János kürtművész, karnagy

2017.-  Kovács Zsuzsa színművésznő és Borsos Annamária zongora-művésztanár

 

Az elismerést – a város pecsétjével ellátott oklevelet és a Bessenyei Ferenc portréját ábrázoló plakettet – hagyományosan a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva adják át.

Megszakítás