Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bicikliútról, buszváróról, ivóvízről és közvilágításról szólt a lakossági fórum Öreg-Kishomokon

Benkő Zsolt települési képviselő Öreg-Kishomokon tartott lakossági fórumot, melyen ezúttal a közvilágítás, a szegedi út melletti bicikliút állapota, a megújult buszvárók, valamint az ivóvíz bevezetése kerültek terítékre.

Öreg-Kishomokon tartott lakossági fórumot Benkő Zsolt, a településrész képviselője. Mivel a városrész külterületi zárt kertnek minősül, rendszeresen problémát okoz a fák, ágak kiültetése, vagy túlnyúlása a közterületekre. Többek között erre igyekeztek megoldást találni a fórumon. Az önkormányzat a szegedi út melletti kerékpárút két oldalán lévő erdősávot még korábban megritkíttatta, amellyel egyúttal a biztonságos közlekedést is segítették.

– Problémát jelentett a szegedi út melletti kerékpárút állapota is. Kérték a lakók, hogy közvilágítás híján legalább egy fehér csík legyen rá felfestve. Ez a tavalyi évben meg is történt. Ennek köszönhetően biztonságosabb rajta a közlekedés – mondta Benkő Zsolt, települési képviselő.

Néhányan az ivóvíz bekötést szerették volna elvégeztetni az ingatlanjuk területén, ezzel kapcsolatban végzett a Zsigmondy Béla Zrt-vel előzetes egyeztetéseket Benkő Zsolt.

– Van egy olyan része Öreg Kishomoknak, ez a szegedi út melletti rész, ahol csak gerincvezeték van és nincs bevezetve az ivóvíz az ingatlanokba. Van lehetőség az ivóvíz bekötésére. Ennek megvannak a maga feltételei, a lényeg az, hogy a lakóknak, szomszédoknak célszerű lenne összefogni, és együtt elvégezni a rákötéseket, mert így jelentős költséget lehet megtakarítani – mondta Benkő Zsolt.

A közvilágítás is hiányzik egy-két helyen a településrészen, ez az elvégzendő feladatok közé került, ám örömhírrel is szolgált a lakosságnak a képviselő, hiszen felújított, korszerű formában ismét kihelyezésre kerültek a szegedi út korábbi felújítása során eltávolított buszvárók.

Megszakítás