Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Biztonságos város Hódmezővásárhely

Hódmezővásárhely évek óta az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város, amely szeretné is megőrizni ezt a pozíciót, a térfigyelő kamerák segítségével is –  mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

 

Hódmezővásárhely köztudottan az egyik legbiztonságosabb városok közé tartozik az országban. Ezt támasztja alá a rendőrség tavaly év eleji beszámolója is. 2010 óta folyamatosan csökken a közterületen elkövetett bűncselekmények száma: 564-ről 2016-ra már 243-ra esett vissza. Míg 2010-ben a közterületen elkövetett bűncselekmények felderítésének csak alig több mint felében volt sikeres a rendőrség, addig ez a szám 2016-ra már elérte a 80%-ot. Ez az eredményesség a városban elhelyezett kamerarendszernek is köszönhető.

 

– A városban pillanatnyilag 350 kamera található közterületen, ennek az a lényege, hogy segítsen a bűncselekmények megelőzésében, illetve a bűncselekmények felderítésében, amennyiben ezek megtörténtek – mondta Vágó János önkormányzati képviselő.

 

A kamerarendszer felvételeit csak a rendőrségnek van lehetősége visszanézni, amelyet indokolt esetben tesznek meg, a közbiztonság megóvása érdekében. A kamerák telepítésére sok esetben a lakosok tesznek javaslatot, többek között az éjszakai élet nyugalma érdekében, hiszen kihelyezésükkel jelentősen csökkennek az éj leple alatt elkövetett rendbontások, randalírozások.

 

– 2017-ben 70 kamerát telepítettek, amelynek utolsó munkálatai befejeződtek. A kamerák kihelyezése kizárólag a rendőrség szakmai útmutatása alapján történik majd –  jegyezte meg Vágó János.

 

 

Megszakítás