Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bodzási Civil Nap

Felejthetetlen élményekkel gazdagodhattak a Bodzási Civil Napra kilátogató családok. Néptánc, íjászat és zene várta a megújult iskolaépületben az érdeklődőket.

 

Megtelt a Bodzási úti iskola udvara, rengeteg család látogatott ki idén is a Bodzási Civil Napra. Immár 4. alkalommal szervezte meg közösen Hódmezővásárhely városvezetése, a helyi civilek és a Varga Tamás Általános Iskola a programot.

 

– Ez a régi tanyasi udvar egy igazi játszótérré alakult. Egy olyan játszótérré, ahol gyerekek és felnőttek kikapcsolódhatnak, élményekkel gazdagodhatnak – jegyezte meg Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola vezetője.

 

Az eseményt a civil nap fővédnöke, Lázár János országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében kiemelte: óriási eredmény, hogy közös összefogással és munkával sikerült pár évvel ezelőtt megújulnia a Bodzási úti iskolának.

 

– Minden ember számára az a legszebb és legfontosabb hely, ahová születik. Nekünk, hódmezővásárhelyieknek nem adattak meg hegyek, völgyek. Itt van nekünk a vásárhelyi Alföld, ami egy fantasztikus vidék. Aki a Bodzási úton akár kerékpárral, vagy kocsival, a gyerekeivel jön, ennek a tájnak az egyik legszebbik részén töltheti el szabadidejét, nem oly messze a számunka fontos Tisztától – tette hozzá Lázár János.

 

Rengeteg programot kínáltak a családoknak, kipróbálhatták többek között az íjászatot, gólyalábakat és az agyagozást.

 

Megszakítás