Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bor- és pálinkafesztivál koncertekkel, dumaszínházzal, kóstolási fortélyokkal

Hódmezővásárhelyen nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a borfesztivál, amelyen évről évre bővül a bemutatkozó borászatok köre.  Augusztus 17. és 20. között a történelmi borvidékek mellett pálinkaházak, sajtházak, grillételek és édességek széles választéka várja a látogatókat.

Magyarország változatos borvidékekkel és gazdag borkultúrával rendelkezik, a rosé, a vörös és a fehér bor legkülönbözőbb fajtái megtalálhatók hazánkban a kedvező éghajlati körülményeknek köszönhetően. Hódmezővásárhelyen nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a borfesztivál, amelyen évről évre bővül a bemutatkozó borászatok köre.

Képviseltetik magukat a történelmi borvidékek, úgy mint Tokaj-hegyalja, Villány, Siklós, Szekszárd, Badacsony, Baja-Hajós, Márta-hegyalja, Eger valamint Soltvadkert és idén újdonságként a csongrádi borvidék is – mondta Sonkoly Ágnes, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvényszervezője. Az ízletes borok mellett pálinkaházak illetve borkorcsolyát, grill ételeket és édességet kínáló házak is várják a látogatókat augusztus 17-20. között 15 órától 24 óráig a város szívében.

A borfesztivál ünnepélyes megnyitójára augusztus 17-én kerül sor, ahol Almási István alpolgármester köszönti a vendégeket. A borutcán felállított színpadon dumaszínház valamint Czutor Róbert és barátainak fellépése garantálja a jó hangulatot esténként.

Újdonság és különlegesség a látogatók számára, hogy a színpadi program kiegészül szakmai beszélgetésekkel is. A vendégek megismerhetik a borászatokat, emellett a borkóstolás, az ételekhez, alkalmakhoz illő borválasztás szakmai fogásait is elsajátíthatják.

Második alkalommal borversenyt  hirdetünk, amelynek különdíjasa elnyeri a „Vásárhely Bora” címet. A pontozásban szakmai zsűri és társadalmi zsűri vesz részt, tagjai kategóriánként külön-külön értékelik majd a borokat – tájékoztatott Sonkoly Ágnes.

A borfesztivál színpadán kívül a Kossuth téren felállított nagyszínpadon is színes programok várják a látogatókat, illetve az Alföldi Galéria udvarán a legkisebbeknek gyermekprogramok és kézműves játszóház, a felnőttek számára pedig irodalmi estek kínálnak felüdülést.

Megszakítás