Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Borbély Zoltán orgonaművész jótékonysági koncertet ad péntek este a Belvárosi Katolikus Templomban

Borbély Zoltán orgonaművész, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára ad jótékonysági koncertet pénteken este 19 órától a vásárhelyi Belvárosi Katolikus Templomban. Az est bevétele a zentai Jézus Szíve Templom orgonájának felújítási és átépítési munkálatait segíti.

A zentai Cor Jesu Alapítvány tavaly ősszel jött létre elsősorban azzal a céllal, hogy az ottani  Jézus Szíve Templom orgonájának felszerelését és javítását segítse. A templom orgonájának cseréje ugyanis szükségessé vált, s mivel a belvárosi templom új orgonát kap, az ottani hangszer átkerülhet a Jézus Szíve Templomba. A felújításnak, illetve az átszerelésnek komoly költségei vannak – összesen 80 ezer euróra van szükség a terv megvalósításához.

A péntek este 19 órakor Hódmezővásárhelyen, a Belvárosi Katolikus Templomban megrendezésre kerülő orgonaest is ezen cél megvalósulását igyekszik segíteni. Borbély Zoltán orgonaművész, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanára ad koncertet, amelyre ezer forintért válthatók támogatói jegyek.

A majdani hangszer a helyi magyar hitközösség hitéletének megerősítése mellett fontos helyet tölt majd be a város és a Tisza-menti régió művelődési életében is, hiszen lehetővé teszi nagyszabású hangversenyek, fesztiválok, kurzusok szervezését is.

Megszakítás