Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bővítik a hódmezővásárhelyi járási hivatalt

Bővítik a hódmezővásárhelyi járási hivatalt, az építkezési munkálatok hamarosan befejeződnek. Január másodikától már számos új szolgáltatással bővül az Ady Endre utcai központ.

 

Az elmúlt időszakban megnövekedtek a Járási Hivatal ellátandó feladatai, ezért a közintézmény épületének bővítése szükségessé vált. A beruházást ma sajtónyilvános bejáráson mutatta meg dr. Juhász Tünde kormánymegbízott, aki dr. Makó András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatója, valamint Hegedűs Zoltán alpolgármester társaságában járta be az új épületet.

 

„A hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében koncentrálni szeretnénk az ügyfélszolgálati helyeinket. A mai napon, ahol most állunk, ez az a Kormányablak terület, amivel bővítjük a meglévő kormányablakot. Lehetőségünk nyílik arra, hogy az adóhatósági ügyfélszolgálatnak is helyet és területet adhassunk”- emelte ki dr. Juhász Tünde kormánymegbízott.

 

Az eddigi munkaállomások száma megnövekszik: 25 kormányablak állomás fogadja majd január elsejétől a járás ügyfeleit, valamint újabb feladatokat helyeznek el az intézményben. Ilyen például a foglalkoztatás és a munkaügyhöz kapcsolódó, valamint a földhivatali ügyfél kiszolgálás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal is szintén helyet kap a létesítményben.

 

„Ugyanúgy öt munkaállomással fogjuk várni az adózókat, ügyfeleinket, mint jelenleg a Kinizsi utcán is, azzal az eltéréssel, hogy a nyitva tartás némileg hosszabb lesz. Több időpontban is fel tudnak majd bennünket keresni az ügyfelek, de a színvonal az ugyanolyan megszokott mértékű lesz. Azt lehet mondani, hogy ugyanazt a kiszolgálást kapják itt, a kormányablakban az ügyfelek, mintha valaki a központi épületünkben a Bocskai utcára beutazna, és az ottani integrált ügyfélszolgálaton szeretne ügyet intézni” – mondta dr. Makó András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád megyei igazgatója.

 

A városvezetés számára kiemelt jelentőségű, hogy ne csak épületek és utak újuljanak meg, hanem nagyon fontos része a fejlesztésnek a szolgáltatás – hangsúlyozta a mai tájékoztatón Hegedűs Zoltán, alpolgármester.

 

„Fontos és talán nem hangzott el, hogy az országban először lesz ilyen ügyfélszolgálat, ahol a NAV, illetve a kormányhivatal egy térben tud szolgáltatást biztosítani.  Vannak olyan ügyek, amikor a két hivatalnak az ügyei kapcsolódnak. A NAV-ból eddig át kellett sétálni a kormányhivatalba vagy fordítva. Itt most egy térben meg lehet ezt tenni” – emelte ki Hegedűs Zoltán.

 

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a beruházás az év végére befejeződik, és január másodikán már teljes kapacitással és felszereltséggel várja majd az ügyfeleket.

Megszakítás