Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Bővül a gépjármű ügyintézők száma az okmányirodán

Megerősíti a gépjármű ügyintézés területét a Járási Hivatal. Ez azt jelenti, hogy a korábbi átlagosan két ablakkal működő gépjármű ügyintézést februártól négy ablakosra bővítik az okmányirodai osztályon. Októbertől pedig kormányablak is létesül az Okmányirodán.

2013. januárjától átalakult a magyar közigazgatási rendszer, létrejöttek a Járási Hivatalok. A vásárhelyi intézmény törzshivatala a Városházán működik. A különböző irodák a földszinten, az Adócsoport után kaptak helyet egészen a házasságkötő teremig, illetve ide tartozik az Okmányiroda is. A járáshoz tartozik januártól a földhivatal, a munkaügyi központ, az ÁNTSZ, az állatorvosi feladatok és az építési hatóság is – ezek azonban a korábbi helyükön működnek tovább. A Városházán egy ügyfélszolgálati központ segíti a lakosokat az eligazodásban.

– A Polgármesteri Hivatalban, a fsz. 16-os, 17-es szobában egy ügyfélszolgálat került kialakításra, ahol elég nagy számú ügyfél fordul meg. Ha valaki olyan ügyben jön, ami a járáshoz tartozik, akkor ott tudnak számára felvilágosítást adni – mondta a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője, dr. Makó András.

A járási hivatalok beindulásával kapcsolatban esetenként negatív hírek is felröppentek az elmúlt hetekben. Vásárhelyen zökkenőmentes volt az átállás.

– Az Okmányiroda esetében volt egy kis rendszerhiba az első nap, de egy órán belül ezen is úrrá lettek a kollégák. Én azt értékelem mind az ügyfelekkel, mind a kollégákkal beszélve, hogy nincsenek nagyon nagy sorok. Természetesen minden rendszeren lehet javítani, de úgy gondolom, hogy az elvárásoknak megfelelően tudott elindulni a Járási Hivatal – foglalta össze az elmúlt pár hét eseményeit dr. Égető Gábor, hivatalvezető-helyettes.

Az elmúlt pár hét tapasztalatai azt mutatják, hogy az Okmányirodán, a gépjármű ügyintézésre érkezik a legtöbb panasz. Ezért február 1-vel megerősítik ezt a területet.

– A gépjármű ügyintézés az a terület, amit mindenképpen meg kívánunk erősíteni, hiszen a panaszoknak a zöme, ami az Okmányirodával kapcsolatban felmerült, az erre vonatkozott. Itt mi négy ablakban kívánunk ügyintéző kollégát foglalkoztatni a sorbanállás elkerülése végett, illetve, hogy ha valaki négy órakor ide érkezik, akkor tudja intézni az ügyét – mondta dr. Makó András.

Októbertől bővül a Járási Hivatal hatásköre, ugyanis egy kormányablak is kialakításra kerül az Okmányirodán, s így létrejön egy úgynevezett integrált ügyfélszolgálat. Ezzel együtt 2500-3000 lesz azon ügytípusok száma, amelyek a járásokon intézhetők.

Megszakítás