Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Burkolják a régi kenyere-éri csatornát

Megújul a régi-kenyereéri csatorna Hódmezővásárhelyen. Az önkormányzat még 2016-ban kezdte el a csapadék- és belvízelvezetési rendszer fejlesztésének tervezését.  A Területfejlesztési Operatív Programból a város 1 milliárd forintot kapott több között erre a rekonstrukcióra.  

 

– Manapság egyszerre sok csapadék esik le, fontos, hogy esőt gyorsan tudjuk elvezetni a városból – jegyezte meg Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

 

Hódmezővásárhelyen 1 milliárd forintból fejlesztik a csapadék- és belvízelvezetési rendszert. Cél: a Csúcs-, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészek ez irányú fejlesztése és rekonstrukciója, illetve a régi kenyere-éri csatorna hidraulikai kapacitásának növelése. Utóbbinál a 2 kilométeres csatorna burkolása a projekt első szakasza. Jelenleg körülbelül 100 méter van kész. Április közepére várható a felújítás befejezése, de ha az időjárás is engedi, elképzelhető, hogy még idén elkészül.

 

A fejlesztés második szakasza jövőre kezdődhet, 13 kilométeren újulnak meg az utcai árkok. A burkolással gyorsabban és akadály mentesebben folyik el majd a csapadék.

Megszakítás