Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Büszkék magyarságukra a nemzeti zászlót igénylő kertvárosiak

A Kertvárosban élők is megkapják az önkormányzattól igényelt lobogókat, hiszen dr. Kószó Péter alpolgármester járja az utcákat, és felkeresi az ingatlantulajdonosokat. Ebben a körzetben összesen 122-en éltek a város adta lehetőséggel, így ők ingyen juthatnak hozzá a nemzeti lobogóhoz.

Kertvárosi körútját dr. Kószó Péter az Ady Endre utcán kezdte. Az alpolgármester saját körzetében azokhoz viszi ki az nemzeti lobogókat, akik a közgyűlési döntésnek és a felhívásnak megfelelően megigényelték azt. Négyféle méret közül lehetett választani, a legtöbben a 60×120 centimétereset kérték.

– 122 ingatlantulajdonoshoz kell, hogy kimenjek, hogy átadjam ezt nagyon szép ajándékát Hódmezővásárhelynek. A képviselőtársaimmal mi csak a zászlókat visszük, viszont aki, kérte, annak a Városellátó Kft. munkatársai fel is fogják szerelni a zászlótartót, és a zászlórúdról is gondoskodnak – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

Akiket az alpolgármester otthon ért, mind nagyon örültek, hogy átvehetik zászlóikat.

– A felhívást nagyon komolyan vettem, ugyanis hazafias kötelessége az embereknek, hogy saját nemzeti zászlaját ünnepek alkalmával kitegye, hiszen ez más államokban teljesen természetes, például Amerikában minden háznál van amerikai zászló, sőt még bent a lakásban is van egy belőle kifeszítve – mondta Dékány Tamás.

Ugyanebben az utcában, egy másik lakó viszont svédországi tapasztalatairól beszélt, hiszen ott a házak falán lengedezik a nemzeti zászló. Ezért is volt természetes a szabadkai születésű nőnek és férjének, hogy amikor a vásárhelyi önkormányzat felhívást intézett, akkor második lobogót is igényeltek a meglévő mellé.

– Svédországban ismerkedtünk meg a férjemmel, ő azonban idevalósi, vásárhelyi. Én svéd állampolgár vagyok, de most már a honosítás után újra rendelkezem a magyarral is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok. Látom, hogy fejlődik Vásárhely, annak ellenére, hogy Svédország tiszta országnak számít, itt is azt tapasztalom, hogy állandóan rendezik a várost, és ez nekem nagyon tetszik. Még egyszer nagyon köszönöm a zászlót – mondta Lencse Terézia.

A megigényelt lobogókat hamarosan megkapják a lakók, így az első nagyobb nemzeti ünnep kapcsán, augusztus 20-án már ki is tudják tűzni otthonokra, ezzel is hirdetve a nemzeti összetartozást.

Megszakítás