Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

ÁTALAKÍTOTTUK HELYI BUSZJÁRATAINKAT!

busz

Tisztelt Hódmezővásárhelyi Utazóközönség!

A városfejlesztés soha véget nem érő feladatában a közlekedés fejlesztése kiemelt fontossággal bír, hiszen ebben egyaránt testet ölt a napi életünk könnyebbé tétele, a nagyobb biztonságra való törekvés és a környezetvédelem ügye is. Újragondoltuk a tömegközlekedést, és arra jutottunk, hogy teljesen új alapokra kell helyezni azt! Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy városunk polgárainak véleményét meghallgatva új, innovatív megoldásokat tudunk találni stratégiai céljaink megvalósítására. Hiszünk benne, hogy a mai nehéz körülmények között is meg lehet találni az utat, amely egyaránt előnyös a lakosságnak, az önkormányzatnak, a környezetnek és a pénztárcánknak is.

Már az indulás pillanatában élvezhetjük:

  • a korábbinál kétszer sűrűbb, azaz óránként induló, optimalizált járatokat,
  • a sokkal kisebb légszennyezés előnyeit,
  • hogy mostantól minden autóbuszunk alacsonypadlós,
  • és városkártyával ingyenesen igénybe vehető,
  • valamint az új helyi autóbusz-közlekedés évente közel 20 millió Ft-tal kevesebbe kerül városunknak.

A járatok mindegyike érinti a tram-train megállóit (Hősök tere, Strandfürdő, Kálvin János tér, Népkert vasútállomás, Hódmezővásárhely vasútállomás) illetve az iskolákat, a kórházat, a bevásárlóközpontokat, a buszpályaudvart, a piacot és a temetőket is. Természetesen a későbbiekben élünk a változtatás lehetőségével a tapasztalatok alapján.

A hétköznapokban ez a változás nem kevesebbet jelent, hogy például egy porcelángyári dolgozónak havi 4.655 Ft helyett csupán évi 2.000 Ft-jába kerül az utazás, így a tömegközelekdési kiadásaiban egy év alatt 53.860 Ft megtakarítást ér el.

 

Weboldalunkon (hmszzrt.hu/helyikozlekedes) és a helyi buszmegállók információs tábláin feltüntetett QR-kód segítségével azonnal mobiltelefonjukra menthetik el menetrendünket. A közeljövő fejlesztési terve, hogy csatlakozunk a Nemzeti Mobil Fizetési Rendszerhez, amikor egy applikáción keresztül válthatunk jegyet, bérletet, vagy éppen figyelemmel követhetjük a várt autóbuszunk útvonalát, tartózkodási helyét is.

Nagy örömmel ajánlom szíves figyelmükbe és mindennapi használatukba a 2021. márciustól induló új, helyi autóbuszjáratainkat!

Tisztelettel:

Dr. Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármestere.

A Tourinform irodában 2021 március 1-től az alábbi kiadványból nézhetik meg, melyik járattal utaznának legszívesebben.

A megállókban lévő menetrendek funkcióinak áttekintéséről, valamint a Vásárhely Kártya használatáról és a menetrendről részletes információkat kaphatnak az ikonra kattintva: busz

Megszakítás