Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Családi napot szervezett a Hermann Alice óvoda

A hétvégén családi napot szervezett a Hermann Alice Óvoda. A batidai Vadászháznál közel 150 érdeklődő egész napos, különleges programokon vehetett részt. A rendezvény célja, hogy ne csak a gyerekek, hanem a szülők is megismerjék egymást.

A Vadásztársaságnak köszönhetően minden évben a batidai Vadászház ad otthont a családi napnak. Az intézmény alapítványa és dolgozói idén is közös munkával szervezték meg a piknik jellegű, hétvégi családi napot.

– A rendezvény célja, hogy az egész család együtt vegyen részt a játékokban. Bárki csatlakozhat a kézműves foglalkozásokhoz, a sárkányeregetéshez, de íjászbemutatót is tartunk – mesélte Borsiné Csontos Ilona, az óvoda vezetője.
Közel 15 éve minden nyáron rendez családi napot az intézmény. Eddig minden alkalommal nagy volt az érdeklődés, idén 150-en jelezték előre részvételi szándékukat. 

– A természetben megrendezett esemény tükrözi az óvoda szellemiségét. Mi szülők is jó véleménnyel vagyunk, hiszen nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is megismerkedhetnek, barátságok alakulhatnak ki – mondta el Pataki Mónika, az egyik szülő.
A változatos programokon az ovisok játszva tanultak, megismerhették a tűzoltók és a rendőrök munkáját és indián jelmezt is ölthettek.

Megszakítás