Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Családi programok, szűrések, sport-és színpadi bemutatók várják a vásárhelyieket a Richter Egészség

Május 19-én Hódmezővásárhelyre, a Kossuth térre érkezik a Richter Egészségváros Program. Az Önkormányzat által támogatott eseményen az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet adományt kap a lakosság részvételének arányában.

A Richter Egészségváros Program nagyvárosokban meghirdetett szabadtéri ingyenes családi programsorozat szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz-, torna- és gyerekprogramokkal, színpadi műsorral készül fiataloknak, felnőtteknek és időseknek egyaránt.

A Richter Gedeon Nyrt. által létrehozott országjáró sorozat 2009-ben indult útjára olyan egészségügyi köznevelő szándékkal, amely az egészségtudatos gondolkodás elmélyítését célozza meg. Az Egészségváros fontos üzenete a megelőzés; az egyéni felelősség és szerepvállalás az egészségi állapot alakulásában. A cég szerint az egyén egészsége az őt körülvevő családnak, és a tágabb értelemben vett közösségnek is érdeke. Ezért Tégy az egészségért, tegyél a közösségért! felhívással hirdette meg Egészségváros programját. Az egyéni késztetés egy jótékonysági közösségi ügyhöz kapcsolódik, mely szerint mindenki egyszerre tehet valamit önmaga és családja egészségéért, valamint a városa egészségügyének fejlesztéséért.

A Richter kétmillió forint alapadományt ajánl fel az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet számára, amelyet minden résztvevő az elvégzett szűrővizsgálatok, meghallgatott előadások, tanácsadások, tornák után kapott pontokkal növelhet. Az összegyűjtött adománypontok forintosított szorzata egészíti ki az alapadomány összegét, amely a nap végén kerül átadásra. Így mindenki jól jár: a résztvevők egészsége sok millió forintot jelent a kórháznak. A Richter Egészségváros Program sorozat keretében a cég felajánlását eddig 20 helyszínen 52 ezer résztvevő több mint 40 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy tett az egészségéért, így 20 kórház összesen több mit 80 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól.

A Richter Egészségváros „védnöke” Rudolf Péter színművész-rendező, aki személyes példával biztat az egészséges életmódra, az egészségtudatos magatartásra. Katus Attila aerobik világ- és Európa bajnok gyakorlati útmutatót is ad: szórakoztató fitneszprogramra várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt, a tornaóra után pedig személyre szabott fitnesz- és életmódtanácsokkal segíti az érdeklődőket. A családi rendezvényt helyi sportegyesületek és tánccsoportok bemutatkozása, élő Class FM kívánságműsor színesíti, a legkisebbeket játszóház és bábszínház várja.

Megszakítás