Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Családi programok, vásár és muzsika várta a látogatókat a Batidai Vigasságon

Huszárbemutató, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár, citeramuzsika – mindez Batidán, ahol második alkalommal került megrendezésre hétvégén a Batidai Vigasság. A településen élő közel négyszáz lakos számára úgy állították össze a programokat, hogy mindenki megtalálhatta a számára érdekes elfoglaltságot.

Egész napos családi és közösségi programmal várták hétvégén a kikapcsolódni vágyókat Batidán, ahol második alkalommal népesült be a település parkja a Batidai Vigasságon. A rendezvényt a helyi olvasókör szervezte, akik igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a számára legérdekesebbet. A Batidán élő mintegy négyszáz lakos mellé Vásárhelyről is többen kilátogattak, hiszen az arcfestés, az ugrálóvár, a kézműves foglalkozások, a huszárbemutató, valamint a kirakodóvásár megtekintése, és a citeramuzsika meghallgatása felüdülést jelentett a forró júliusi hétvégén.

– Mintegy négyszázan élnek településünkön, akik között sok az idős, egyedülálló ember. Ők valamennyien igénylik ezt a közös együttlétet, hiszen ekkor mindenki úgy érzi, rá is gondolnak, és nem marad magára, kicsit kikapcsolódik. Elég sok a kisgyerek is Batidán, ezért örülünk, amikor sok család is kilátogat ezen a napon hozzánk – mondta Soós Csilla, a Batidai Olvasókör vezetője.

Sok kisgyermeket a kézműves foglalkozás ejtett rabul, ahol természetes anyagokból készíthettek emléket az idei vigasságról.

– Gyékénnyel és csuhéjjal dolgozunk. Gyékényből babát, csuhéjból virágot, madarat, pillangót lehet készíteni. Egyszerű formák, ezeket otthon is meg tudják majd csinálni a gyerekek – mondta Geráné Szemenyei Olga.

A résztvevőknek ebédelni és vacsorázni sem kellett hazamenniük, ugyanis délben babgulyás, este birkavacsora főtt a bográcsokban.

Megszakítás