Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Családi sportnapot tartottak Székkutason

A reggeltől késő délutánig tartó székkutasi Családi Szabadidősport Napon csaknem kétszáz szülő és gyermek vett részt, hogy öt versenyszámban, többek között terematlétikában, valamint a kézilabda és labdarúgó tornán mérje össze ügyességét az ellenfél csapatával.

Családi Szabadidősport Napot tartottak a Székkutasi Sporttelep tornatermében. A Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség szervezésében létrejött esemény 210 ezer forint pályázati forrásból került megrendezésre. 

– A Magyar Olimpiai Bizottság leosztott megyénként négymillió forintot, szabadidős sport rendezvényekre. Csongrád megyében a Csongrád Megyei Szabadidő Sportszövetség kezeli ezt a négymillió forintot. Hozzájuk lehetett benyújtani pályázatot, sportrendezvények lebonyolítására. A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézményének Családi Szabadidősport Napjára nyújtott be pályázatot, ezt valósítottuk meg a Székkutasi Sporttelep tornatermében – mondta Horváth Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Diáksport Szövetség elnöke.

A rendezvényre nemcsak az iskola 140 diákja, hanem 30-40 szülő is elfogadta a meghívást, így vegyes csapatokat állítottak ki, öt versenyszámban, amelyen a szülők a gyerekekkel együtt vehettek részt. A játékos sportvetélkedő után a terematlétika verseny következett.

– Mind a négy sportban indultam, kétfajta ugrásban, futásban és lökésben. Mind a négy ugrásban első helyezést sikerült elérnem – mondta Rostás Dániel.

További három sportágban, streetballban, valamint a kézilabdába és labdarúgó tornán is jeleskedhettek a résztvevők, akik közül kategóriánként az első három helyezést elért csapatokat érmekkel jutalmazták.

Megszakítás