Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Csaló járt Susánban

Az önkormányzat senkit sem kér arra, hogy cserélje le az ingatlanán levő házszámtáblát – tájékoztatta a susániakat a Klauzál és a Körte utca kereszteződésében tartott utcafórumon dr. Havasi Katalin, települési képviselő. Többen panaszkodtak ugyanis, hogy egy férfi az önkormányzat nevében tábla cserére buzdítja a lakosságot. A csalót keresi a rendőrség.

Az utcafórum lakossági észrevételekkel és hozzászólásokkal kezdődött a susáni városrészében, a Klauzál és a Körte utca kereszteződésében. A megjelentek egyöntetűen támogatták a város legújabb kezdeményezését, a közlekedési rendszer fejlesztésének kérdőíves felmérését a lakosság körében. Többen a kérdőív kitöltése előtt szóban jelezték dr. Havasi Katalin és Fekete Ferenc képviselőknek, hogy a Kossuth téren, valamint a körforgalmaknál sok a szabálytalanul közlekedő kerékpáros, ezért ott fokozott rendőrségi ellenőrzést javasolnak.

A buszmegállók környékén sok a figyelmetlen gyalogos, a Sas utcába a teherautók a tiltás ellenére is behajtanak, valamint a Tornyai utca egy szakaszán nagyon rossz a járda – mondták a hozzászólók.

Nagy felháborodást váltott ki az a tény, miszerint egy kék színű Suzukival közlekedő férfi az önkormányzatra hivatkozva házszámtábla cserére buzdítja a környéken élőket. Havasi Katalin felhívja minden Vásárhelyen élő figyelmét, hogy az önkormányzat hivatalos levélben értesíti a lakosságot, ha kér valamit, ezért az illetéktelen személyeket ne engedje be senki az ingatlanába. A képviselő felhívásához csatlakozott a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársa is, aki szintén kér mindenkit, amennyiben olyan gyanús személlyel találkozik, aki bármelyik hivatal nevében különféle ürüggyel áll elő, minél hamarabb értesítse a rendőrséget. Mint mondta: a házszámtábla ügyben legutóbb a Damjanich utcán csengetett be a csaló, akinek már többször volt dolga a rendőrséggel.

A hozzászólásokat követően dr. Havasi Katalin beszámolt a városban zajló beruházásokról, a közmunkaprogramról, valamint tájékoztatta a lakosságot, hogy az önkormányzat és a rendőrség által közösen szervezett, úgynevezett „Csellengő” akciónak köszönhetően több mint felére csökkent az elmúlt egy hónapban a tanítási időt különféle szórakozóhelyeken töltő diákok száma.

Megszakítás