Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Csökken a vállalkozók építményadója

A helyi vállalkozók az építményadó közel harmadát az alkalmazottaik béremelésére fordíthatják a jövőben Hegedűs Zoltán alpolgármester javaslata alapján. A vállalkozóknak így kevesebb adót kellene fizetni és úgy tudnak bért emelni, hogy a költségeik nem növekednek.

 

A helyi gazdaság a helyi vállalkozások megerősítése a város egyik legfontosabb feladata. Szeretnénk azt is segíteni, hogy a munkavállalók minél magasabb fizetést kapjanak – mondta el Hegedűs Zoltán. A alpolgármester ennek érdekében azzal a javaslattal él a képviselőtestület felé, hogy a helyi vállalkozók az építményadó 30 százalékát elszámolhassák a minimálbér feletti nettó béremelésként.

 

A javaslatnak köszönhetően a vállalkozóknak kevesebb adót kell fizetniük és úgy tudnak magasabb bért fizetni a munkavállalóiknak, hogy ezzel nem emelkednek a költségeik.

 

– A költségvetés összeállítását megelőzően tárgyaltam a helyi vállalkozókkal, amelynek keretében részletesen áttekintettük a béremelés, a munkaerő utánpótlás, a szakképzés és az adócsökkentés kérdéseit. A jövőben ezeket az egyeztetéseket szeretném rendszeressé, és a helyi vállalkozások megerősítését a város fejlesztésének egyik központi kérdésévé tenni. Hódmezővásárhely akkor lesz erős, ha az itt élő vállalkozók erősek – mondta el Hegedűs Zoltán.

 

Hódmezővásárhelyen mintegy 1800 egyéni vállalkozás és 1600 cég működik. A béremelésre fordított összeg leírását az építményadóból valamennyi kérheti. A javaslatról február 9-én dönthet a képviselő-testület.

 

 

Megszakítás