Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Csongrád megyében a kormányablakoknál is beadható a felsőoktatási jelentkezés

A február 24-i meghosszabbított határidőig a Csongrád megyei kormányablakoknál az ügyfélkapun keresztül bárki akár fél óra alatt beadhatja felsőoktatási jelentkezését – tájékoztatta Varga Márta, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

Az idei felsőoktatási jelentkezéseket február 24-én éjfélig kell elektronikusan elküldeni, vagy hagyományos módon, papír alapon postára adni. Az elmúlt napokban sok fiatal kereste fel a Csongrád megyei kormányablakokat, hogy a lehető legegyszerűbben, ügyfélkapunyitással együtt töltse ki és küldje be jelentkezését. Ezt a meghosszabbított határidőig változatlanul megtehetik. Azokat, akik még csak most fognak dönteni, mind a szegedi, mind a hódmezővásárhelyi kormányablakban február 24-ig várják az ügyintézők, hétköznapokon reggel 8-tól este 8-ig – közölte Varga Márta.

A leendő főiskolások és egyetemisták közül egyre többen élnek az e-felvételi lehetőségével, amely nem más, mint a felsőoktatásba történő jelentkezés online változata. Egyszerű, kényelmes, gyors, és kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban követnek el. A kormányablak munkatársai segítenek az űrlap kitöltésében, az ügyfélkapun keresztül hitelesítik, és azonnal továbbítják is az Országos Felsőoktatási Információs Központ központba.

(MTI)

Megszakítás