Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Csúcsüzemben a strand

A hétvégi csúcsok alkalmával, több mint 1500-an látogatnak ki Hódmezővásárhelyen a strandra. Csúcsüzemben két pénztár is dolgozik, a biztonságra ügyelő uszodamesterek munkáját medenceőrök segítik, de civil ruhás rendőrök is járőröznek a parton, hogy a tolvajlásokat megelőzzék. Az intézmény magas vendégszám mellett is garantálja a jó vízminőséget.

A hőség miatt egyre többen mennek ki a vásárhelyi strandra. A Török Sándor Strandfürdő látogatói rekordja a múlt vasárnap több mint 1500 fő volt. Az 1308 fizetővendég mellett, az a körülbelül 200 fő is kilátogatott a strandra, akik még korábban váltottak bérletet. Ilyen magas közönségszám mellett elengedhetetlen a jó vízminőség garantálása, amelyet az ÁNTSZ rendszeres időközönként ellenőriz.

Az alagsorban, a gépészet központjában vannak a szűrők és az analizátorok, amelyeken keresztülfolyik a medencék vize. Az automata a ph és a szabadklór mértékét méri.

– Automatikusan adagoljuk a vegyszert, ez az analizátor össze van kötve egy adagolóval és amennyiben elszaladnak az értékek, automatikusan visszakorrigál – mondta Antalóczy Péter fürdővezető.

Emellett néhány naponta kézi mérést is végeznek a szakemberek, és ha az analizátor értékei nem egyeznek, a kézi mérés eredményét fogadják el, és ehhez igazítják a digitális mérőeszközt. A vízbe megfelelő mértékben kerül klór vagy hypo, valamint sósav, illetve rézgálic.

– Ezek a medencék a nyugdíjas és ülő meleg medence kivételével forgatott vizű medencék, fél évben egyszer kell őket leengedni, a közti lévő időszakban szűrik, tisztítják, vegyszerezik – tudtuk meg Antalóczy Pétertől.

Minden 1000 négyzetméterenként uszodamester figyel a strandolók biztonságára, aki arra is ügyel, hogy a látogatók tusolás és lábmosás után menjenek a medencébe. Munkájukat medenceőrök segítik. A diákmunkát végző fiatalok feladata, hogy a gyermekmedencék és élményelemek környékén garantálják a biztonságot.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal kötött megállapodás szerint civil és egyenruhás rendőrök is járőrőznek a parton, hogy a lopásokat megelőzzék.

A szezonális jegyárak június 18-ától augusztus 31-ig vannak érvényben. Egy egész napos felnőtt belépőjegy ára 840 forint, a diákoknak, nyugdíjasoknak és mozgássérülteknek járó kedvezménnyel pedig 550 forintért lehet igénybe venni a strand szolgáltatásait. Délután négy után ezek a jegyek is olcsóbbak: az áruk 710, valamint 460 forint.

Megszakítás