Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Csúszásveszély az utakon

A napokban leesett és megolvadt hó ma reggelre lefagyott, ami megnehezítette a közlekedést a városban. Az ASA Köztisztasági Kft. gépei már a havazás kezdete után egy órával munkába álltak.

Az elmúlt napok erős havazása miatt folyamatosan sózzák az utakat az ASA dolgozói a városban, csak a kötelező karbantartás és a váltás miatt álltak le a munkagépek.  
– Négy járművel dolgoztunk folyamatosan, két kisebb a járdák és a kerékpárutak eltakarításával foglalkozott, két nagyobb pedig az egyes és kettes kategóriájú utakat igyekezett megtisztítani – mondta el Varga Attila, az ASA Köztisztasági Kft. műszaki vezetője.
Az úgynevezett egyes és kettes kategóriájú utak hossza mintegy hetven kilométer, ezen kívül elsőként takarították meg a laktanya előtti négysávos utat és az Ipari Parkot elkerülő szakaszt is.  
– Ezen a télen eddig mintegy 400 tonna sót szórtunk ki – tette hozzá mindehhez Varga – csak az elmúlt két napban 120 tonnát.
Nehezítette a közlekedést az éjjeli hideg, ugyanis a lehullott csapadék lefagyott. Főként a járdákon jelentős a csúzásveszély, azok takarítása a lakosok és az üzlettulajdonosok felelőssége és sokan ezt elmulaszják megtenni.

Megszakítás