Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

December 20-ig esedékes az építményadó befizetése

December 20-ig lehet befizetni a magánszemélyeknek az építményadó negyedik, egyben utolsó részletét. Amennyiben valaki ezt nem tudja teljesíteni, kérhet részletfizetést illetve fizetési kedvezményt. A 100 millió forint fölötti bevételt elérő társas vállalkozások esetében az iparűzési adó bevallások feltöltési kötelezettségének is szintén jövő péntek a határideje.

Az építményadó mintegy 70%-át már befizették a vásárhelyiek. A magánszemélyek fizetési hajlandósága évek óta magas. Vannak, akik rögtön az év elején egy összegben teljesítik kötelezettségüket, de olyanok is akadnak, akik részletekben teljesítik tartozásukat. Ebből a helyi adónemből az önkormányzatnak még több tízmillió forint kintlévősége van. Az utolsó részletet jövő péntekig lehet rendezni.

– A magánszemélyek tekintetében az építményadó negyedik részlete 2013. december 20-án esedékes. Ez azt jelenti, hogy aki még nem teljesítette a negyedik részletet, mindenféleképpen 20-áig tegye meg. Akinél fizetési nehézség merül fel, hiszen karácsony környékén előfordulhat, annak azt javasoljuk, az adózásról szóló jogszabálynak megfelelően, hogy kérjen részletfizetést, illetve fizetési kedvezményt – mondta Antal István, a Lakosságszolgálati Iroda vezetője.

A 100 millió forint fölötti bevételt elérő társas vállalkozások esetében az iparűzési adó bevallások feltöltési kötelezettségének is szintén jövő péntek a határideje.

Megszakítás