Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

December 20-ig kell befizetni az építményadót

A magánszemélyek részére megállapított építményadó utolsó részletét december 20-ig lehet befizetni pótlékmentesen. Az önkormányzat házi pénztárai ezért a jövő héten hosszított nyitva tartással dolgoznak, reggel nyolc órától este nyolcig várják az ügyfeleket.

Eddig a magánszemélyek mintegy fele teljesítette kötelezettségét, és fizette be építményadójának utolsó részletét. A helyi adó miatt a Polgármesteri Hivatal házi pénztárait sokan keresik fel, a következő napokban is hasonló tömeg várható.

– A magánszemélyek építményadójának negyedik negyedéves befizetési határideje december 20-án jár le. Arra kérek mindenkit, hogy ne mulassza el ezt az időpontot, mert ha mégis ez történik, akkor késedelmi pótlékot kell fizetnie, majd utána elindul a végrehajtási eljárás – mondta Antal István, az Adócsoport vezetője.

A szokott módon lehet a befizetéseket rendezni: az Erste Bankban, átutalással és az önkormányzat házi pénztáraiban. A lakosság körében még mindig ez utóbbi a legelterjedtebb, ezért a Polgármesteri Hivatal az utolsó napokban – számítva a fokozottabb érdeklődésre -, hosszított nyitva tartást tervez.

– Ezen a héten még nyolctól háromig, szombaton pedig nyolctól délig lehet a befizetéseket intézni. A jövő héttől viszont hosszított nyitva tartás lesz, ami azt jelenti, hogy reggel nyolctól este nyolcig lehet az adót, vagy bármi mást, lakbért, közmű díjakat befizetni. Pénteken, december 21- én, pedig délben zárnak a pénztárak, ezen a napon lesznek egyébként utoljára nyitva ebben az évben a Polgármesteri Hivatal házi pénztárai – tette hozzá Antal István.

Az önkormányzat házi pénztárai a két ünnep között zárva tartanak és csak január másodikán nyitnak ki újra.

Megszakítás