Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Diákok az északi elkerülő út építésén

A 47-es számú főút északi elkerülő szakaszának építési munkálatait tekintették meg a szokásos tavaszi kerékpáros kirándulásukon a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola diákjai.

 

 

– Egy óriási homokdombra mentünk fel, ami hat méter magas volt, és ott mesélt nekünk egy szakember az építkezésről. Egy csomó gépet is láttunk, hordták a homokot – mesélte Martonosi Péter, a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola negyedikes diákja. Az oktatási intézmény 30 tanulója kerékpáros kiránduláson vett részt, és a 47-es számú főút északi elkerülő szakaszának építését is megtekintették.  

 

Éjjel vagonokon érkezik a kavics, amit ki kell lapátolni. Külön benzinkútjuk is van a kivitelezőknek – tudták meg a gyerekek.

 

– Minden évben ősszel és tavasszal a kerékpártúráinkat a Bodzási úti iskolába szervezzük. A mostani biciklizést pedig egy kis tanulmányi kirándulással kötöttük össze – tette hozzá Farkas Zsuzsanna igazgató.

 

A Varga Tamás Általános Iskolában évek óta működik kerékpár szakkör. A foglalkozásokon a város kútjait, nevezetességeit, vagy akár a Csomorkányi templomromot is meglátogatták már. Elméleti oktatásban is részesülnek a diákok, akiknek délutánonként többek között a balesetmentes közlekedésről tartanak előadást a rendőrség munkatársai.

 

Megszakítás