Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Diákok ismerkedtek a járási hivatalok munkájával

Országszerte csütörtökön tartották a Hivatalok Napját, amelyhez a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal is csatlakozott. A kezdeményezés során a hatóságok nyílt napot tartottak, ahol különböző színes programokkal igyekeztek megmutatni napi munkájukat az érdeklődőknek. Többségében külső helyszíneken és elsősorban diákok számára szervezték az eseményt.

November 28-án Csongrád megye járási hivatalaiban is megrendezték a Hivatalok Napját.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által meghirdetett, az egész országra kiterjedő, a kormányhivatalokat és a szakigazgatási szerveket bemutató nappal is azt igyekeztek bizonyítani, hogy a közigazgatás van az emberekért és nem fordítva.

– Ez annak az átalakulásnak a része, amit 2010-ben a kormány illetve a minisztérium meghatározott, vagyis az a paradigmaváltás, ami azt jelenti, hogy a közigazgatás átalakulóban van. Nem kifejezetten a hatósági oldalt kívánja hangsúlyozni, hanem azt az ügyfélbarát megközelítést, amely az elmúlt 3-4 évre jellemző volt – mondta Makó András.

A rendezvények részben az államigazgatás reformjáról, a területi államigazgatás rendszeréről, a pályaválasztásról, az egészséges életmódról szóltak általános iskolás és középiskolai tanulóknak. A nyílt napon bepillanthattak az érdeklődők a szakigazgatási szervek mindennapjaiba, részt vehettek laborlátogatásokon.

– A Hódmezővásárhelyen megtartott programok alapvető mottója az, hogy azokat a korosztályokat célozzuk meg, akik még jelenleg nem ügyfelei egyik hatóságnak sem. A tanuló ifjúságot szemeltük ki a programokra, hiszen a bejáró ügyfelek egyébként is belelátnak a munkánkba – tette hozzá a járási vezető.

A hódmezővásárhelyi közigazgatási szféra nyílt napján a Járási Népegészségügyi Intézet munkatársai „Serdülőkor, felnőtté válás” témákban rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola végzősei számára. A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói számára interaktív előadást tartottak a vásárlás veszélyeiről, a Járási Munkaügyi Kirendeltség szakemberei pedig pályaválasztási tanácsadást adtak a diákoknak, de a fiatalok a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságnál laborlátogatáson is részt vettek, sőt a Járási Földhivatal munkájába is bepillantást kaptak.

Megszakítás