Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Díjazták az ipari parkot

Negyedik alkalommal adták át az Ipari Parkok Versenyképességi Díját. Az idén Hódmezővásárhely kapta meg az elismerés különdíját, amelyet a térségi agrárfejlesztésben elért sikerek miatt érdemelt ki. A város nevében Hegedűs Zoltán alpolgármester vett át a kitüntetést.

Az Ipari Parkok Versenyképességi Díjat a Tudományos Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete, az Iparfejlesztési Közalapítvány és az NGM közös szervezésében alapították. A díj mintegy 200 magyarországi ipari park és 250 együttműködő partner elismerését jelenti. Az ipari parkokkal kapcsolatos koncepció szervesen illeszkedik a kormány azon törekvéséhez, hogy 2020-ra a bruttó hazai össztermék 30%-át az ipar állítsa elő. Az eddigi eredmények mellett, mindez komoly támasza lehet a gazdaságfejlesztésnek a jövőben is – fogalmazott a díjátadáson dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, az Ipari Park Tanács elnöke.

– Az ipari parkjaink életképességét bizonyítja, hogy az ország négy szegletéből különböző profilú parkokat díjazhatunk, elismerő okleveleket három kiváló szakember és négy további ipari park vehet át. Üzleti partnerségért két további díjat adhatunk át. A díj az alapító szándéka mellett az ipari parkok vonzóvá tétele mellett a versenyképesség erősítéséhez és a szervezeti kiválóság növeléséhez jelent hasznos hozzájárulást – tette hozzá.

Az alapítók a díjra pályázást a minőségi eredményesség fontos serkentőjének, a folyamatos fejlődés eszközének és a kiváló menedzsment szemlélet hatásos módszerének szánják.

– Ez a kitüntetés nagy elismerés a hódmezővásárhelyi ipari parknak. Elsősorban a mezőgazdaságban végzett agráripari fejlesztésekért kaptuk, hiszen a városban ennek a gazdasági ágnak nagy hagyományai vannak. Az elmúlt évben ezen a szakterületen a tudáspark projektben a szegedi egyetemmel közösen innovációs fejlesztéseket hajtottunk végre. Bízom benne, hogy mindez a közeljövőben újabb cégek megjelenését eredményezi a vásárhelyi ipari parkban – mondta Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármester.

A díj egyben bíztatás is a jövőbeni fejlesztési elképzelések megvalósítására. A tervek szerint az elkövetkezendő években a helyi ipari park 3 milliárd forint uniós fejlesztési forrásból fog megújulni és növekedni területileg és infrastrukturálisan egyaránt. A távlati cél, pedig kiérdemelni az ország legjobb ipari parkjának címét – árulta el a városvezető.

Megszakítás