Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Díjkiosztó a galambászoknál

Megtartotta díjkiosztó ünnepségét a Magyar Postagalamb Szövetség U-1-es egyesülete. A rendezvényen az elmúlt esztendő bajnokait díjazták.

Hétvégén tartotta a 2012. évi díjkiosztóját a Magyar Postagalamb Szövetség U-1-es egyesülete.  A jelenleg 48 taggal működő vásárhelyi klub 80 éve alakult, a postagalambok az elmúlt nyolc évtized alatt itthon és külföldön is ismertté tették a várost. A vásárhelyi postagalambászok az egyesületi sikerek mellett a Dél-Tisza kerületben, országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken és postagalamb olimpiákon is eredményesen szerepelnek.

A díjkiosztó ünnepséget Kovács Mihály vezette, aki világbajnok galambbal büszkélkedhet és eredményei révén a Nemzet Postagalambásza cím birtokosa. 30 éve a Hódmezővásárhelyi U-1  Postagalamb Sportegyesület elnöke, valamint elnökségi tag a Dél-Tisza kerületben és a Magyar Postagalamb Szövetség vezetőségében.

2012 vásárhelyi bajnoka rövidtávon Sós Bálint, középtávon Marton Péter, hosszútávon Megyeri Sándor lett, a fiatal galambok versenyében az első három helyet Kovács Mihály és fia, András szerezték meg.

Az összetett versenyben Sós Bálint végzett az élen, megelőzve Megyeri Sándort, valamint Kovács Mihályt és Kovács Andrást.

Megszakítás