Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Díszközgyűlés Hódmezővásárhelyen

lol

 

Díszközgyűlésen emlékeztek a Hódmezővásárhelyen 30 évvel ezelőtt megalakult első szabadon választott önkormányzatra.
 
lol
Október 26-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város a közgyűlésének rendszerváltás utáni megalakulásának évfordulóját ünnepelte. A neves esemény napra pontosan 30 éve történt. A díszközgyűlésre az első szabadon választott képviselő testület tagjai kaptak meghívást, akik közül többen sajnos már nem lehettek a padsorok között. Rájuk egy perces főhajtással emlékeztek a jelenlévők. Bár minden korábbi jegyző is meghívást kapott, csak Dr. Dubecz György tudott eljönni a megemlékezésre -ő összesen több, mint 10 évig volt a Polgármesteri Hivatal jegyzője.
 
lol
A Vásárhelyi Televízió korabeli felvételeivel idézték fel a múltat, majd a polgármester köszöntő beszéde után a volt képviselők is szót kaptak, hogy felelevenítsék emlékeiket. Volt, aki a politikai ellenfeleiről beszélt, és volt, aki a szeretet fontosságát emelte ki a politikában is. Dr. Horváth László, az első szabadon megválasztott közgyűlés egyik tagja megható vallomást tett egy képviselőtársával szemben elkövetett hibájáról, majd bocsánatkéréséről. „Ma, amikor a képviselőtársaim, akik most teszik itt a dolgukat, az utódaink, vagy azok, akik a politikában tevékenykednek, azt gondolják, hogy ezt lehet szeretet nélkül tenni, lehet megértés nélkül tenni, óriásit hibáznak. Mert lehet, hogy ma még azt hiszik, hogy lehet, de mindenkinek azt kell mondanom, hogy mindenki el fog jutni oda, rá fog jönni, hogy a hétköznapi tevékenységen túl a szeretetbe ágyazott egymásra figyelés és elfogadás mindennél fontosabb. Erre mindenki rá fog jönni, előbb vagy utóbb.”
 
lol
Megemlékező beszédet mondott Dr. Miklós Péter, az Emlékpont szakmai tanácsadója is.
 
lol
Az ünnepi műsorban közreműködött a Fandante Kamarakórus Melegh Tamás karnagy vezetésével, Bereczki Szilvia énekes és a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának kamaracsoportja.
Megszakítás