Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Divatbemutatóval, haj show-val és punkkoncertel hangolnak az Emlékpontban a Múzeumok Éjszakájára

Interaktív múltidézésre hívja az Emlékpont a vásárhelyieket szombaton, a Múzeumok Éjszakáján. Az intézmény különleges programokkal készül, melyek többsége egyfajta nosztalgiázás a nyolcvanas évekből. Ma az Elegance Fodrászszalonban a hétvégi divat- és frizura bemutató előkészületeibe pillanthattak be a sajtó munkatársai.

Tekintélyt parancsoló, becsavart és tupírozott frizuracsodák és helyenként ma már viccesnek tűnő ruházat – ez a nyolcvanas évek annak ellenére, hogy a kor számos divateleme a mai trendekben is visszaköszön. Meszlényi Tamásné fodrászmester és tanítványai vállalták, hogy hétvégén, a Múzeumok éjszakáján visszaröpítik a látogatókat mintegy harminc évvel.

– Nekem nagyon könnyű dolgom volt, hiszen akkor voltam fiatal, még a kezembe és a fejembe élnek ezek a frizurák, ezek a ruhák. A tanulóink lesznek a modellek. A legjellemzőbb a 80-as évekre a frizura, a hatalmas tupír, a dauer minden mennyiségben, az oroszlánsövény, melyből később kialakult a nagyon klassz Charlie frizura. Ez a vonalvezetés az, amit mi meg akarunk mutatni – mesélt a készülődés részleteiről Meszlényi Tamásné, fodrászmester.

Hogy valóban életre keljen a nyolcvanas évek világa, a frizurák mellett a ruházat és a zene is ezt az időszakot idézi majd.

– Elég fura, mert én nem ekkor éltem, de szüleim képein láttam nagyon sokat ebből az időszakból és nagyon tetszik. Jó beleérezni magam a szüleim életébe – mondta Katona Ágnes, aki a hétvégi program egyik modellje lesz.

A bemutató szombaton este 8 órakor kezdődik. Hasonló életérzést elevenít meg az ezt követő program, a Proletárok punk-rock zenekar koncertje is. Éjfélkor pedig becsöngettek Sztálinnak címmel, humoros és kevésbé ismert anekdotákkal, tényekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az Emlékpont mellett a többi múzeum is este 6-tól éjjel 1 óráig várja a látogatókat.

– A felújított, megújult kulturális intézmények kitárják kapuikat a látogatók előtt. Szent Iván éji mulatságok is lesznek a városban, tehát aki a sétáló utcán a zeneszó után egy másfajta kulturális kikapcsolódásra vágyik, nem kell messzire sétálnia, akár az Emlékpontba, akár a Tornyai Múzeumba, vagy az Alföldi Galériába elsétálhat és esti fényben, más szemszögből, más megvilágításból tekintheti meg az izgalmas kiállításokat és étékes programokat – nyilatkozta Elek András.

A Szent Iván Napi Mulatságok és Múzeumok Éjszakája elnevezésű programkavalkád pénteken kezdődik és három napon át várja a vásárhelyieket.

Megszakítás