Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Dobogón és a válogatottban a Boksz Klub versenyzői

Az Egerben rendezett országos bajnokságon két bronzérmet is szereztek a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub versenyzői. Emellett az egyesület két ifjúsági korcsoportos ökölvívóját beválasztották az országos válogatott kerettagok közé.

Május 31-től június 2-ig Egerben rendezték meg a Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyt. Az ország 41 egyesületének 171 versenyzője indult a tornán. A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub serdülő és junior korcsoportban indított egy-egy ökölvívót a megmérettetésen. Mindkét kategóriában a dobogó alsó lépcsőfokára léphettek a vásárhelyiek, amelyen Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Egyesület elnöke is jelen volt.

– Csalódott voltam, mert junior korcsoportban aranyat vártam Rácz Róberttől. A serdülő korcsoportban Rostás Márió kezdőként becsületesen állt helyt. Ez szép eredmény egy első versenyzős fiútól – mondta Szalkai László, a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub vezetője.

További eredményekkel is büszkélkedhet a helyi klub, mivel nemrégiben az ifjúsági korcsoportban az országos válogatott keretbe választották a helyi egyesület két versenyzőjét, a 75 kg-os Kovács Pált és a szupernehézsúlyú Mihály Mátét.

Megszakítás