Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Dr. Makó András a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője

Dr. Makó András lett a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője, aki a többi megyei megbízotthoz hasonlóan letette ünnepélyes esküjét Szegeden. Januártól vidéken 175 járási hivatal és a fővárosban 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szinten alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák.

A járásokról tavaly szeptemberben döntött a kormány, hogy a mainál hatékonyabb és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás jöjjön létre. A járásokat úgy alakították ki, hogy a megyék határaihoz igazodva az állampolgárok számára biztosítsa az államigazgatási szolgáltatásokhoz való gyors és könnyű hozzáférést, és a jelenleg létező ügyintézési helyszínek lehetőség szerint megmaradjanak. A januárban induló járási hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől.

Jövő évtől a járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként fog működni a járási gyámhivatal, a járási állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal, a járási munkaügyi kirendeltség. A hivatalvezetők kiválasztásánál a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn ünnepélyes keretek között nevezte ki a járási hivatalok vezetőit, akik ma tették le esküjüket. A hódmezővásárhelyi járási hivatal igazgatására Dr. Makó András kapott megbízást.

Dr. Makó András 1998-ban végzett az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervező szakán, 2002-ben a Pécsi Tudományegyetemen jogászként doktorált. 1988-tól Székkutas Községi Tanácsánál dolgozott adóügyi előadóként, 1990 és 2002 között a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban ügyintéző, majd hivatalvezető, irodavezető lett: 2011-től mostani kinevezéséig pedig a város aljegyzőjeként dolgozott. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalhoz tartozik majd Mártély, Mindszent, Székkutas is, a székhely Hódmezővásárhely lesz.

Megszakítás