Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Eddig két polgármesterjelölt neve ismert

A Fidesz és a KDNP helyi szervezetei Almási István alpolgármestert jelölik, aki 18 éve önkormányzati képviselőként, 12 éve alpolgármesterként dolgozik a városért. Az MSZP jelöltje Kis Andrea tanárként dolgozik, 1999 őszén lépett be a pártba, 2000-ben képviselőjelöltként, 2010-ben polgármesterjelöltként indult, két éve képviselő.

A Fidesz Magyar-Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete és a Kereszténydemokrata Néppárt Hódmezővásárhelyi Szervezete korábban közleményben jelezte: Almási István alpolgármester jelölését támogatják, aki 18 éve önkormányzati képviselőként, 12 éve alpolgármesterként dolgozik a városért. Almási István tevékenysége, tapasztalata és elkötelezettsége garanciát jelent Hódmezővásárhely hosszú távú, biztos és kiszámítható fejlődésére – hívta fel a figyelmet a Fidesz és a KDNP helyi szervezete.

Az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete sajtótájékoztató keretében jelentette be: Kis Andreát jelölik az időközi polgármester-választáson, aki a városban tanárként dolgozik, emellett jogot tanul. 1999 őszén lépett be az MSZP-be, 2000-ben az időközi önkormányzati választáson képviselőjelöltként indult, 2010-ben polgármesteri kihívója volt Lázár Jánosnak. Kis Andrea 2010-től képviselő, jelenleg a testület egyetlen MSZP által jelölt tagja.

A Hódmezővásárhelyi Helyi Választási Bizottság szeptember 2-ára, vasárnapra tűzte ki az időközi polgármester-választást. A választás kiírására azért volt szükség, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-ától a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, ami a jogszabályok értelmében összeférhetetlen polgármesteri tisztségével. A polgármester-választásig – az önkormányzati törvény és a helyi szervezeti és működési szabályzat alapján – Almási István alpolgármester látja el a városvezetői teendőket.

Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlés május 25-ei rendkívüli ülésén, amikor Orbán Viktor „kikérte” őt a város lakóitól, jelentette be, hogy elfogadja a kormányfő felkérését a Miniszterelnökség vezetésére. A politikus hangsúlyozta, soha nem adná fel „hódmezővásárhelyiségét”, a jövőben is városát kívánja szolgálni.

(MTI/hodmezovasarhely.hu)

Megszakítás