Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egészségkártyát kap 5700 hódmezővásárhelyi polgár

Dr. Card egészségkártyát kap mintegy 5700 vásárhelyi lakos. Az EVP program keretében tavaly decemberben a hódmezővásárhelyi diákoknak és az önkormányzati intézmények dolgozóinak biztosítottak a sürgősségi betegellátás esetén nélkülözhetetlen egészségkártyát, most több helyi vállalat támogatásának köszönhetően olyan polgárok vehetik birtokba a kártyákat, akik szív- és érrendszeri betegséggel, vagy egyéb rizikófaktorral rendelkeznek.

Az Egészséges Vásárhely Program keretében tavaly decemberben édesség helyett egészségkártyát kaptak karácsonyra az óvodás, általános iskolás és a középiskolás gyerekek és az önkormányzati intézmények dolgozói. A kezdeményezés a helyi vállalatok támogatásával folytatódik: a Villeroy and Boch Magyarország Kft., a Hódagro Mezőgazdasági Zrt., és az Építészmester Zrt. felajánlásának köszönhetően a szívbeteg hódmezővásárhelyi lakosok is megkaphatják az akár életmentő információkat tartalmazó kártyát.

– Egy másik célcsoportnak, azoknak a honfitársainknak juttatnánk el a kártyát a háziorvosok, kórházi kollégák segítségével, akik kitettebbek az egészségük okán a veszélynek és szükségük van a segítségre. Egy magas vérnyomás, egy cukorbetegség, egy magasabb vérzsírszint, egy elhízás, mind-mind kockázati tényező. Mindig is célunk volt, hogy ezeket az értékeket normalizáljuk – mondta dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet igazgatója.

A papíralapú egészségkártya kitöltve tartalmazza tulajdonosa legfontosabb egészségügyi személyes adatait, valamint a baleset, rosszullét esetén értesítendő személyek elérhetőségeit.

A támogató cégek által felajánlott 5700 kártya egyharmad részét a vásárhelyi felnőtt háziorvosok, egyharmad részét az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet belgyógyászati, kardiológiai, neurológiai, és diabetológiai szakrendelésein betegellátást végző szakorvosok osztják ki a betegek között. A fennmaradó harmadik harmadot pedig a helyben működő vagy hódmezővásárhelyi székhellyel rendelkező cégek dolgozói kapják.

Az egészségkártya tulajdonosai a KedvezményPont hálózat partnereinél megvásárolt termékekre százalékos kedvezményt is kapnak, így a négyoldalas füzetke kedvezménykártya is egyben.

Megszakítás