Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egészségnap mozgással, egészséges ételekkel és szűrővizsgálatokkal a Németh László Gimnáziumban

Egészségnapot szervezett a Németh László Gimnázium és Általános Iskola, ahol összesen 19 helyszínen zajlottak programok. Ennek keretében a gyerekek különböző táplálkozással kapcsolatos előadásokon és szűrővizsgálatokon vehettek részt, valamint egészséges ételeket is kóstolhattak.

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola rendszeresen szervez egészségnapot. Kiemelt szerepet kap ebben a táplálkozás, így ezúttal is egészséges alapanyagokból készített ételeket kóstolhattak az érdeklődők. A szendvicsek alapját teljes kiőrlésű kenyér adta, a desszertek pedig cukormentesek voltak.

– Különböző házi készítésű krémekből, mint a padlizsánkrém készültek a falatkák, melyekre dekorációként még külön zöldségek is kerültek, de joghurtot is lehet itt találni és ásványvízzel is szolgálunk – mondta Tóth Hajnalka, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója.

A helyes táplálkozás kapcsán a gyerekek különböző előadásokat is meghallgattak, hiszen volt olyan, amely a táplálékkiegészítők szerepéről, illetve a táplálkozási zavarokról szólt. De a daganatos betegségek megelőzése is kiemelt hangsúlyt kapott a programok között. Az egészséges életmódba a rendszeres mozgás is beletartozik, ezért a diákok kipróbáltak számos mozgásformát, és szűrővizsgálatokon is részt vettek. Az intézményben 19 helyszínen zajlottak foglalkozások.

– Próbáljuk olyan szempontok alapján összeállítani a programot, hogy figyelemfelkeltő, érdekes valamint elgondolkodtató legyen a gyerekeknek, mert az egészség tényleg egy olyan része az életünknek, amire oda kell figyelnünk – mondta Patócs Judit iskolai védőnő.

Az egészségnap anyagi hátterét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Drog prevenciós pályázata nyújtotta, ezért a szenvedélybetegségeket bemutató filmek is belekerült a programba. De az intézmény az Országos Élelmezés Tudományi Intézet programjához is csatlakozott, melynek az a legfőbb célkitűzése, hogy a cukrozott üdítők helyett vizet fogyasszanak a gyerekek. Ennek érdekében az iskola 6600 palack ásványvizet is kapott.

Megszakítás