Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egri zeneiskolások adtak koncertet a Nyugdíjas Lakóparkban

Az egri zeneiskola növendékei fuvolán játszottak klasszikus kamaradarabokat a Nyugdíjas Lakóparkban megrendezett koncerten. A rendezvény egyike azoknak a programoknak, amelyeket a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán nyert 1 millió forintból valósított meg.

Az egri zeneiskola növendékei adtak koncertet a Nyugdíjas Lakóparkban. A fuvolisták klasszikus kamaradarabok fuvola átiratait játszották egy csellista és egy zongora kísérő közreműködésével. A Wérthner Ágnes vezette egri zenekar gyakran lép fel jótékonysági koncerteken, ám ide hódmezővásárhelyi kötődésük miatt érkeztek, hiszen a zenekarvezető egykor a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára volt.

A kiváló minősítést szerzett vásárhelyi zeneiskola egyben szervezője is volt a koncertnek, hiszen a Nemzeti Tehetségprogram művészeti oktatási intézmények számára kiírt pályázatán 1 millió forintot nyertek, amelyből ez év május 30-a és június 30-a között rendezvények szervezésére vállaltak kötelezettséget. A zongoristák és fúvósok hangversenye után a Nyugdíjas Lakópart koncertje a harmadik volt a sorban, amely az este folyamán az egri és vásárhelyi társzeneiskolák közös előadásával folytatódott a zeneiskolában.

Megszakítás