Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Egy buszozás 21 rétege

Mulatságos előadással debütált a Koktél Kultúr Kársulat a vásárhelyi közönség előtt a Bessenyei Művelődési Központban. A Stílusgyakorlatok című darabban 21-féleképpen adták elő az amatőr színészek egy buszon játszódó incidens történetét.

Epikai stílusgyakorlattal mutatkozott be a BFMK színpadán a 2012. szeptemberében alakult Koktél Kultúr Kársulat, amely alapvető feladatának a kultúra népszerűsítését tekinti.

– Jelenleg nyolc amatőr színész próbálja megmutatni tehetségét. Szeretnénk Vásárhelyen erősíteni a színjátszást – mondta Seres Márta, a Koktél Kultúr Kársulat alapító tagja, főszervezője.

A Stílusgyakorlatok című előadásban egyelten alapszituációt mutattak be számtalan kifejezésmódban az amatőr színészek. Huszonegy különböző stílusban láthatta a közönség egy buszbéli incidens történetét, amelyben habár a szöveg kötött volt, az előadóktól nem állt távol a rögtönzés sem.

– Rögtönözni mindig jó, ezt tudni kell, akkor is jó, ha tudjuk a szöveget, mert újdonságot hoz a játékba. Olyan, mintha az egész rögtönözve lenne, letisztult, de mégis annyira bonyolult, hogy szinte behatol az elmébe – mondta Dúl Anikó, amatőr színész.

A társulat a tervek szerint a környező településeken is előadja majd egész estés darabját. A szegedi Pince Színházba, valamint Csongrádra már kaptak is meghívást.

Megszakítás